expr:content='”” + data:blog.postImageUrl’ property='og:image'/>

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Lucy In The Sky With Diamonds





Nα αράζεις στη σκιά ενός φιλόξενου δέντρου. Γύρω σου να απλώνεται η έκταση μιας ατελείωτης σαβάνας. Ζέβρες, αντιλόπες και πλήθος από παράξενα πετούμενα τιτιβίζουν γύρω σου. Και συ να περνάς τη μέρα σου γυροφέρνοντας εδώ κι εκεί στα δυο σου πόδια, μαζεύοντας μούρα και καρπούς, ο ήλιος να καίει στο πλούσιο τρίχωμα σου, οι σύντροφοι σου να επικοινωνούν μαζί σου με ήχους και χειρονομίες.

Είσαι ένας πολύ μακρινός πρόγονος του ανθρώπου, 3,5 εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι επιστήμονες θα σε αποκαλούσαν "Αυστραλοπίθηκο Αφαρένσις". Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πιθήκους που γυρνάνε δω κι εκεί, εσύ έχεις να καυχιέσαι πως περπατάς στα δυο σου πόδια. Γι' αυτόν τον λόγο ακριβώς έμελλε να αποτελέσεις βασικό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους προγενέστερους πιθηκοειδείς ανθρωπίδες και τους homo sapiens που θα έπαιρναν, κάποια στιγμή, τη σκυτάλη - και την κρατάνε ακόμα, τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο.

Το όνομα σου είναι Λούσυ. Είσαι μικροκαμωμένη, φιλήσυχη και χαριτωμένη. Πολλοί οι αυστραλοπίθηκοι που σε θαυμάζουν. Και συ περπατάς ανάμεσα τους καμαρωτή! Για δες, θα σε ανακάλυπταν κάποτε οι παλαιοντολόγοι και θα γινόσουν μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις όλων των εποχών.

Για μισό λεπτό όμως. Ακούω καλά?Είναι οι Beatles αυτοί που το τραγούδι τους αντηχεί μέσα από τα δέντρα? Και τι λέει το τραγούδι...? "Lucy In The Sky With Diamonds"? Μα ναι, αυτό είναι - ένα από τα ψυχεδελικά άσματα των 60's (και ύμνος στο LSD), σήμα κατατεθέν του περίφημου άλμπουμ των Σκαθαριών "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band".

Αυτό ήταν το τραγούδι που σου έδωσε το όνομα σου, αγαπητή μου αυστραλοπιθηκίνα! Αυτό ήταν το κομμάτι που έπαιζε ασταμάτητα, συνέχεια, στο repeat, όταν οι επιστήμονες, εν έτει 1974, ανακάλυψαν τα κόκαλα σου. Και ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να σε ονομάσουν "Lucy", προς τιμήν του τραγουδιού των Beatles.


Aυτή, εν συντομία, υπήρξε η ιστορία της Lucy, ενός από τους παλιότερους μας πρόγονους, και αυτή ήταν η σύνδεση της με τους Beatles.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...